szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kelet-Közép-Európa 11 országában, köztük Magyarországon is keresik a megoldásokat.

A koronavírus-járvány idején hatalmas növekedést lehetett mérni az internethasználatban, online vásárlásban, ami azért fontos, mert a technológia használata segíthet csökkenteni a társadalmi különbségeket – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Matt Brittin, a Google EMEA régióért felelős vezetője.

Ezért is lenne fontos, hogy a válságból digitális alapokon nyugvó, fenntartható fejlődéssel tudjunk előrelépni. Ehhez szerinte 3 dolog kell: az emberek digitális képességének fejlesztése, a megfelelő technológiai támogatás és az állam részéről a megfelelő szabályok alkotása.

A jó hír Brittin szerint, hogy Kelet-Európában jellemzően képzettek az emberek, míg a második feltételt a Google szeretné megteremteni, amikor kifejezetten Kelet-Európára koncentrálva elindítja az Impact Challenge elnevezésű kezdeményezését. Ez 11 országot fed le, Magyarország mellett Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Észtországból, Lettországból, Litvániából, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Szlovéniából várják az ötleteket.

A részletekkel kapcsolatban Liza Belozerova, a Google.org képviseletében elmondta, hogy a program keretében összességében 2 millió eurót adnak olyan ötletekre, amelyek segíthetnek, hogy ez az átállás gördülékeny legyen. Egyes projekteket 50 és 250 ezer euró közötti összeggel támogatja a cég.

A lényeg, hogy a projekt digitális alapokon nyugodjon és javítsa az egyéneket és a helyi közösségeket életminőségét, illetve segítse őket a gazdasági fellendülésben a válság után. És hogy mit vár a Google? Hogy a hozzájuk benyújtott projektek legyenek ambiciózusok, legyen egy tiszta víziójuk a változásra, de nézni fogják, hogy mekkora hatással lehet a helyi közösségre, hogy mennyire van jól kidolgozva az adott elképzelés, hogy mennyire támogatja a gazdasági helyreállítást, illetve természetesen azt, hogy mennyire innovatív, illetve mennyire támaszkodik a technológiára.

A projektekkel már februárban lehet jelentkezni a Google-nél, 23-áig, ekkor online workshopokon segítik a jelentkezőket a pályázatok megírásában, melynek március elsejéig kell megérkezniük a szervezethez. A nyerteseket vélhetően nyáron, július–augusztus környékén mutatják majd be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lázas lesz-e az AstraZenecától? Na és mennyit érdemes várni a két oltás között?

Lázas lesz-e az AstraZenecától? Na és mennyit érdemes várni a két oltás között?

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba

Tóth Krisztina: A legelszántabb Jókai-rajongók se tegyenek kutyaszart a postaládámba