szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyártó szerint kereskedelmi forgalomba nem került a vakcinájuk, elérhetetlen a magánszektor számára.

Az AstraZeneca az Európai Unióval kötött szerződésen kívül nem engedélyezett semmilyen egyéb szállítást. Kezdettől fogva az volt a megközelítésünk, hogy a vakcina kifejlesztését a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetre adott válaszként kezeljük, nem pedig kereskedelmi lehetőségként; ennek megfelelően nem lehetséges Európában a vakcina értékesítése vagy disztribuciója a magánszektor számára

 – írta az Astrazeneca pénteken.

A brit vakcinagyártó arra reagált, hogy a Bild szerint komoly mennyiségű Astrazeneca vakcina bukkant fel a feketepiacon, amit négyszeres áron kínálnak azokat a kormányoknak. A lap azt állította, hogy ügynökök ajánlják a Nagy-Britanniában gyártott AstraZeneca vakcinákat összesen 100 millió adagos tételben. A minimális rendelési tétel állítólag 1 millió vakcina.

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

A társaság közölte, hogy a szállítmány felét az EU, a másik felét a nemzetközi ellátási hálózatából teljesíti. Ezzel arra a keddi értesülésre reagáltak, miszerint csak a vállalt mennyiség felét tudnák leszállítani.

Az Astrazeneca a közleményében most azt írta, hogy amennyiben valaki kereskedelmi forgalomban kínál vakcinát, akkor az minden bizonnyal hamisítvány, ezért el kell utasítani, és be kell jelenteni a helyi egészségügyi hatóságoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab