szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 18 évnél idősebb magyarok 60 százaléka szerint semennyit nem kellene fizetni, mivel ez egy önkéntes dolog.

A Pulzus Kutató és a Napi.hu legújabb, a felnőtt lakosságra reprezentatív közvélemény-kutatása arra kereste a választ, hogy mekkora lenne a társadalmi támogatottsága annak, ha fizetnének a koronavírus-oltásért.

Az eredmények szerint a 18 évnél idősebb magyarok 60 százaléka szerint semennyit nem kellene fizetni, mivel ez egy önkéntes dolog. A maradék 40 százalékon belül 14 százalék legfeljebb tízezer forintot fizetne, míg 10-50 ezer forint közötti összeget csak 12 százalék vetne be, 50-100 ezer forintot 5 százalék támogatna. Van 9 százalék is, amely 100 ezer forintnál is nagyobb összeget osztana.

Nagy különbség van a nemek között, hiszem amíg a férfiaknak 51 százaléka nem fizetne, a nőknek a 69 százaléka.

A kutatásból az is kiderült, hogy a nyugdíjas korúak 76 százaléka nem fizetne, míg a 40-59 éveseknél ez az arány csak 60, a fiatalabbaknál 47 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!