szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A világ legdrágább házához egy évvel ezelőtt 70 millió angol...

A világ legdrágább házához egy évvel ezelőtt 70 millió angol fontért, azaz körülbelül 21 milliárd forintértért lehetett hozzájutni, olvasható a www.propertyinvestmentproject.co.uk címen elérhető angol ingatlanos blogon. A Londontól 25 mérföldre álló ingatlan méretei árához mértem grandiózusak; többek között 103 szoba, 22 háló, saját mozi és 5 úszómedence szolgálja ki a lakóit.  

Ma már azonban 21 milliárd forint édeskevés a „világ legdrágább háza” cím megszerzéséhez; Mikhail Prokhorov orosz milliárdos franciaországi rezidenciájának értékét jelenleg 392 millió angol fontra, azaz csaknem 120 milliárd forintra becsülik. Ebből az összegből a nemrég elkészült budapesti Megyeri hídból kettőt lehetne építeni, de a Balaton déli partjának gigantikus autópálya völgyhídja – a kapcsolódó infrastruktúrák nélkül – is háromszor kifutná a főként nemesfémekben utazó Prokhorov házának költségvetéséből.

A Cote d’Azuron, Villefranche-sur-Mer városkában álló Villa Leopolda igazi történelmi épület, amelyet II. Leopold belga király építtetett 1902-ben. Az épület előző tulajdonosa Lily Safra – egy libanoni születésű szír üzletember, Edmond Safra felesége – idén augusztusban döntött úgy, megválik az épülettől. A 8 hektáros birtokon összesen 1200 olíva-, narancs-, citrom- és ciprusfa áll, a park kifogástalan állapotáról pedig 50 főállású kertész gondoskodik.

A 120 milliárd forintos bevásárlás a 43 éves Prokhorov anyagi helyzetét aligha ingatja meg, hiszen 19,5 milliárd dolláros vagyonával a Forbes magazin leggazdagabb embereinek listáján jelenleg a 24. helyen áll.  

Mikhail Prokhorov: fiatalon lett milliárdos
A Villa Leopolda szabadtéri medencéje
Igazi luxus kastély
A 8 hektáros parkban 50 főállású kertész dolgozik folyamatosan
Panoráma: a híres Cote d’Azur
A parkban 1200 citrom-, narancs-, olivafa és ciprus áll

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!