szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Manuel Ocana építésznek nem volt egyszerű dolga: ház alapterülete 8x8 méter...

Manuel Ocana építésznek nem volt egyszerű dolga: ház alapterülete 8x8 méter, két szintből és padlásból áll. Ráadásul egy szűk, sötét utcában található, a homlokzata pedig északi - ebből "a felállásból" kellett világos, úszómedencés otthont varázsolni.

A megoldás, ahogy az építész honlapján olvasható, egyszerű és hatásos volt: "megnyitották" a fénynek a déli oldalt, így a természetes világosságből még az alsó szinten elhelyezett uszodának is jut. Végül 163 négyzetméter lett a hasznos terület, 130 ezer euróba kerültek a munkálatok. Négy gép "gondoskodik" a megfelelő hőmérsékletről és a páratartalomról. A medence miatt a földszinti falak, padló és mennyezet különleges kezelést kaptak.

Forrás és még több fotó: manuelocana.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!