szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Fusion Design két alkotója kisebb konyhai forradalmat váltott ki a gondosan tervezett tárgyakkal.

A Fusion Design két alkotója kisebb konyhai forradalmat váltott ki a gondosan tervezett tárgyakkal. A legújabb anyagokkal dolgoztak, minden esetben hőálló, környezet- "ételbarát" szilokont használtak - némelyik, kifejezetten durva eszközt (mint például a húsklopfolót) pedig finomították. Előre szólunk, pihent ötleteket is megvalósítottak.

Kapcsolódó cikkeink:

- 4 egyszerű tipp kis lakáshoz

- 15 extravagáns, formabontó csillár 

Hasonló termékek bemutatásánál többször felvetődött, hogy hol kaphatóak - nos, a csapat weboldala szerint angliai üzletekben érdemes próbálkozni (némelyik elképzelhető, hogy foglalkozik küldéssel), illetve szlovéniai boltokat is feltüntettek a portálon, de különböző katalógus-oldalakon is kaphatóak a különös darabok.

1. Mágneses törlőruha kampó (Cookhook)

A lényeg a két, egymáshoz tapadó mágnes, ezek közé remekül beilleszhető a konyhai kendő, a praktikus horoggal pedig bárhova felakaszthatjuk. Az urak nyilván értik a képben rejlő célzást,  igazi úriember törlőruhára cseréli az övén fityegő mobiltelefont és a konyha ördögeként vad főzésbe, majd pedig pokoli mosogatásba fog. Mindössze hat dollárba kerül a hőstettek megvalósításához szükséges kiegészítő.2. Tenyérvédő bevonat kávéspohárhoz (Cupcooley)

Az amerikai létformához hozzátartozik, hogy reggel legalább fél liternyi, plasztik vagy valami hasonló anyagból készült tartályba töltött kávéval illik az utcán közlekedni. Az üzletekben ugyan ráhúzzák a pohárra a papírból készült kézvédőt, de tapasztalatból tudjuk, hogy több hónapnyi edzés kell a bőnek, mire megszokja a forró fogást. Viszont ha négy dollárért beszerezzük a zsebben, táskában hordható védőeszközt, akkor esélye sincs a tüzes kávénak, hogy sikítva hajítsuk a reggeli csúcsforgalomba.3. Méz- és öntet kiemelő berendezés (Drizzlestick)

Pontosan másfél teáskanálnyi méz, öntet, szósz, olaj emelhető ki gond nélkül a kúp alakú, rudacskával megtoldott eszközzel.  Ha pedig már profin megy a kitermelés, akkor némi kézügyességgel helyes kis formákban szét is tudjuk szórni vele az anyagot, például ecetet salátákra. Ára mindössze hat dollár, különösen mézhez jön jól, ha üvegben vesszük, és nem kísérletezünk műanyag dobozba rejtett, dél-kínai, többnyire asztalosipari hulladékot tartalmazó műgyanta alapú, olcsóbb termékkel. 4.  Kéz(i)fogó (Fingertongs)

Ha a sok kávéspohár-markolászástól mégsem képződött azbeszt a kezünkön, akkor érdemes ezzel a hőálló, szilikon alapú berendezéssel a fazekak és a serpenyők környékén kotorászni. Nem tudjuk villával, fakanállal és ráolvasással megfordítani a virslit, a szalonnát: semmi pánik, itt van a manapság oly divatos krokodilcipőkből tovább fejlesztett ételfogó. (Házilag még véletlenül se kísérletezzünk azzal, hogy a lábbelit átkonvertáljuk konyhai csipesszé, egy német tanulmány szerint elég érdekes anyagokból készül.) A fogó már 18 dollár beszerezhető.5. Házi jéggyár és miniatűr jégverem (Iceorb)

A világ első függőleges jégkocka-tartóját látjuk, de annál jóval többről van szó. A műanyag tojásgránátra, vagy ananászra hasonlító eszköz nagy ötlet: töltsük fel félig vízzel, helyezzük bele a belső poharat. Az egész egyszerűen belenyomja a vizet "dudorokba", és ott is tartja. Csak be kell pakolni a hűtőbe és máris készen vannak a jégkockát. A nagy húzás ezután jön, ha benne hagyjuk a jeget, akkor több mindenre használhatjuk: ételek, fagylalt tárolására, de hidegen tartja a pezsgőt is. Természetesen kiszedhetjük a jégkockákat, de azt csak a kezdő userek teszik, ebben " a cuccban" tényleg van valami és 16 dollárért kapható.6. Apró főzőedény (Poachpod)

Sokáig törtük a fejünket, hogy minek is nevezzük a szintén hőálló, kétségkívül remekbe szabott vízi csodákat. A  hőálló, elsüllyeszthetetlen tartályokkal bármi elkészíthető, ami beléjük fér, és amit forró vízben kellene kifőzni. Mivel konyhai műveltségünk meglehetősen sekélyes és a szerkesztőség női részlege nem ért rá, hirtelenjében a buggyantott és lágy tojást, illetve a főtt rizst tudjuk felhozni a mentségünkre, de az utóbbiban már nem vagyunk biztosak, de a tervezők arra biztattak az oldalukon, hogy legyünk bátrak és kreatívok. Hát igen, megpróbáltuk, amúgy tíz dollárba kerül az áru és a kísérletezés.7. A gördülő húsklopfoló (Tenderpress)

Kevésbé militáns konyhai elemek is bátran használhatják. Hatása nagyjából ugyanaz, mint egy húsklopfolónak, csak nem verjük rommá az asztalt, és használata után nem nézünk ki úgy, mint a Kaptár 12 című horrorfilm egyik zombija, akibe most lőttek bele egy laza sorozatot. 18 dollárért vesztegetik az nyelétől és lényegétől megfosztott néhai ütő-verő eszközt.8. Hőálló foganytú (Thelovehandle)

260 fokig esélye sincs a forróságnak, hogy áthatoljon rajta. Formatervezett, praktikus alkalmi bevonat különféle konyhai eszközök fülön ragadásához.  Kilenc dollárba kerül, ennyit simán megér, hogy a mindennapok hősei lehessünk a konyhában.
9-10. Kötöző- és varrókészlet ételekhez (Foodloop)

A konyhai hurokcsaládnak több alfaja an, az egyszerűbbek és kisebbek hőálló szilikonból készülnek csokorba, csomóba kötött, kifőzésre ítélt zöldségek (például spárga) összefogására szolgálnak. A továbbfejlesztett változat végén acéltű van, a töltött szárnyasokat, halakat, göngyölt húsokat tudunk összeölteni vele. A grillezős verzió brutális acélból készül, hogy bírja a kiképzést. A legkisebb 4, a legnagyobb 18 dollárba kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

6 ötletes polcrendszer

Formába öntött hanghullámok Frederik Roijé tervezte ezt a különleges...