szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

1956 és 1981 között Tressa „Grandma” Prisbrey egy csaknem 1300 négyzetméteres területen, SimiValley-ben hozta létre...

 

1956 és 1981 között Tressa „Grandma” Prisbrey egy csaknem 1300 négyzetméteres területen, SimiValley-ben hozta létre az „Üvegfalut”, amelynek megépítéséhez több tízezer üveget használt fel, habarcsba ágyazva azokat. A „faluban” sétautak, szentélyek, véletlenszerűen elhelyezett építmények, valamint 15 életnagyságú, akár lakhatásra is alkalmasnak tűnő hulladékokból és talált tárgyakról épült épület található. Sajnos egy 1994-es földrengésben jelentősen megrongálódtak a falu épületei, ám nemrég elkezdték felújítani azokat.

Mrs Prisbrey 1988-ban, 92 évesen hunyt el, halálának 10. évfordulóján döntött úgy néhány kaliforniai, hogy elkezdik népszerűsíteni és rendbe hozni a „falut”. Érdemes megnézni a fotókat!

 
[[ Oldaltörés (Még fotók a különleges faluról) ]]


Forrás: inhabitat.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!