szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Tömegjelenetek játszódtak le Arad főútvonalán, rögtön a híres vagongyárral szemben: a biztonságiak két órával a...

Tömegjelenetek játszódtak le Arad főútvonalán, rögtön a híres vagongyárral szemben: a biztonságiak két órával a tervezett határidő előtt beengedtek néhány tucat várakozót, akiket több száz újabb ember követett, végül hihetetlen zsúfoltság lett a 30 ezer négyzetméteres komplexumban. Aki bejutott, az 20-40 százalékos kedvezményekkel vásárolhatott, de egyelőre csak 50 üzletben, mert a további egységek és a Cinema City mozija csak később, a nyár végéig nyílik meg.

Fotók: Mester Nándor

Az Atrium Center egy 1000 parkolóhelyes, ötemeletes parkolóházzal is várja a vevőket, ez egyben a város első parkolóháza. Tegnap hatalmas luxusautók sorakoztak a bejárata előtt, egyiket-másikat a helyi rendőrparancsnok – az ismerősnek kijáró - széles mosollyal fogadta.

"Aradot választottuk az első Atrium Center bevásárlóközpont helyszínéül, mert azt gondoljuk, ez a város a román-magyar-szerb határokon átívelő régió egyik legfontosabb központja, és bizonnyal megérdemel egy ilyen befektetést. Azt láttuk, hogy a gazdasági világválság egyes versenytársainkat kompromisszumokra kényszerítette" – mondta el Michael Israeli, a beruházó Atrium Centers cég ügyvezető tulajdonosa. Szavaival arra utalt, hogy az írd és mond 100 méterre az új plazától terezett AFI Center beruházása leállt, és a néhány villamosmegállóra arrébb, de szintén a főútvonalon épülő Galleria Aradé (ezt a nálunk is jelen lévő GTC végzi) legalább egy évet csúszik.

Alexander Friedman üzletfejlesztési igazgatótól megtudtuk, hogy az osztrák beruházásban szervezett Meinl Plaza már csak papíron létezik és további három-négy hasonló projekt is csak álom marad. Megkérdeztük Razvan Sint, a DTZ Echinox nemzetközi ingatlan tanácsadó helyi szakértőjét is a kilátásokról és határozottan állította: három-négy nagy bevásárlóközpontot nem bír el a 170 ezres város, viszont szakáruházakra és kisebb üzletközpontokra még lehet számítani. Néhányat ezekből már az Ingatlanmenedzser helyszínen járt tudósítója is láthatott a város nyugati peremén. Ezen kívül több nagy méretű raktárat is felhúztak és újabbak építését készítik elő.

Az Atrium Centers az MKB-tól szerezte meg a 70 millió eurós beruházás 59 millió eurós hitel-részét. A fővállalkozói megbízást a magyar Arcadom nyerte el, úgy értesültünk, hogy egyebek között a Strabagot és a Swietelskyt előzte meg. A magyar kivitelező közel 100 alvállalkozóval dolgozott, a határ mindkét oldaláról választottak magyar és román alvállalkozókat, a projektvezetőt Csíkszeredáról hozták.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!