szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Pécsi Egyetemi Napok több mint másfél évtizede Pécs legnagyobb ifjúsági rendezvénye, egyidős a pécsi hallgatói...

A Pécsi Egyetemi Napok több mint másfél évtizede Pécs legnagyobb ifjúsági rendezvénye, egyidős a pécsi hallgatói mozgalommal. Ez a fesztivál nyitja az adott év rendezvényszezonját, és egyben az egyetemi hallgatóságot és a fiatalokat legjobban megmozgató esemény az egész régióban. Idén április 21-24 között várják a látogatókat az ország minden tájáról.

2009-ben a PEN új otthont lelt a Pécsi Bőrgyárban, miután előző évben a Zsolnay-gyár már túl kicsinek bizonyult. Tavaly április végén mintegy 15 ezren szórakoztak a Bőrgyárban, egyetemisták, pécsiek és az ország számos pontjáról érkező vendégek vegyesen. Idén a PEN minden eddiginél több programhelyszínnel és minden eddiginél gazdagabb programkínálattal érkezik a kulturális fővárosi év egyik kiemelt fontosságú könnyűzenei rendezvényeként. A fesztivál Pécs 2010 EKF logó alatt is fut.

A Bőrgyárat, az ország egyik legnagyobb múltú, még 1762-ben alapított üzemét 1993-ban alakították részvénytársasággá. Az évek során azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a hatalmas, szinte a belvárosban működő korszerűtlen épületekben nem lehet gazdaságosan bőrgyárat üzemeltetni. A gyárral együtt a közel 250 éves Pécsi bőrgyártás is megszűnt.

Az alábbi videón Szabó Gábor, a PEN főszervezője mutatja be a helyszínt, a volt Pécsi Bőrgyár épületeit. A felvétel 2008-ban készült.

Forrás: Myspace

Ebben a romos épületcsoportban rendezték meg a tavalyi PEN-t, amely abszolút nézőszámot döntött. Egy szombati nap összesen mintegy 4200-an látogattak ki a fesztivál utolsó estéjére a Bőrgyárba. Telt sátor előtt lépett fel a Quimby, rengetegen voltak kíváncsiak a Magyarországon debütáló Firewaterre, és mind a Folk 'n Roll színpadon, mind a Bőrgyár utcáin óriási sikert aratott a francia Wombolombakehe Orchestra. Mindez azt is jelenti, hogy a PEN összlátogatószáma megközelítette a 15 ezret.

A fesztivál ideje alatt 22 órától hajnali 4-ig óránként indulnak a Szántó-Kovács János úti megállótól a különjáratok a Bőrgyár felé és vissza, útba ejtve többek között a Jakabhegyi kollégiumot, az Árkádot, az Egyetemvárost, avagy a Tüzér utcát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont