szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A hétfő reggeli adatok szerint mintegy ezer bejelentés érkezett a piacvezető AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt...

A hétfő reggeli adatok szerint mintegy ezer bejelentés érkezett a piacvezető AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt hétvége felhőszakadásai és viharai következtében. A becsült kárérték eléri a 100 millió forintot. A nap végére a becslések szerint 350 millió forintos kárt jelenthetnek be a társaságnál, míg a biztosító a hétvége viharai nyomán összesen 1,1 milliárd forintot fizet majd ki. Az AEGON Magyarország becslése szerint a teljes magyaroszági viharkár elérheti a 4 milliárd forintot.

A Generalihoz ma délig mintegy 800 darab, 167 millió forint nagyságrendű viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett. Ennek jelentős része vihar, árvíz és felhőszakadás volt, de érkezett villámcsapás és jégverés okozta bejelentés is. A legtöbb káresemény Budapesten, Pécsett, Győrben és Miskolcon történt, de számos nagy összegű kárbejelentés érkezett Sátoraljaújhely és Szikszó városából is - tudta meg lapunk.

Országosan a legtöbb bejelentés a vihar és a felhőszakadás, illetve árvíz miatt jött. Elsősorban elöntéses- és tetőszerkezeti károk keletkeztek. Az AEGON-nál hétfőn délelőtt ezer bejelentést regisztrált a társaság, a nap végére mintegy 3500-4000 darabbal számol. A legérintettebb területek Borsod, Pest megye és Budapest. Az átlagos kárösszeg a bejelentések alapján meghaladja a 90 ezer forintot - tudta meg lapunk.

A tapasztalatok szerint ilyenkor mindenki a mentéssel és a további károk elhárításával van elfoglalva, a káreseményeket követő egy-két napban a károknak 60 százalékát jelentik be. A legtöbben eddig Budapestről és környékéről jelentkeztek, ám a biztosítók arra számítanak, hogy a hétvégi vihar által ismét leginkább érintett Miskolc környéki - a Tolcsva és a Szinva patak mentén fekvő - településekről érkezik majd a legtöbb bejelentés.

Az intenzív viharok miatt valamennyi hazai biztosító meghosszabbította telefonos ügyfélszolgálatának félfogadási idejét is. A kárbejelentések harmada immáron interneten érkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!