szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem Los Angeles, nem San Francisco, nem Hamptons és még csak nem is New York vagy Boston dicsekedhet azzal, hogy ott a...

Nem Los Angeles, nem San Francisco, nem Hamptons és még csak nem is New York vagy Boston dicsekedhet azzal, hogy ott a legmagasabb az átlagár az amerikai lakáspiacon. Aspené az első hely, a 2006-os 5,4 millió dollárról 2010-re már 6 millióra szökött fel az átlagár - derül ki a The Wall Street Journal összeállításából. ha így folytatódik, egyre több spekuláns jelenik meg majd a városban - vetíti előre több elemző. 

Aspenben a legolcsóbb önálló ház is 559 ezer dollár, de az egy nyerges vontatókat befogadó telep szélén áll. A legtöbb házat a 4-6 milliós sávban kínálják. Feltűnő, hogy az utóbbi hónapokban a vevők negyede külföldi, főleg ausztrál, török és délkelet-ázsiai, de sokan jönnek a milliós nagyvárosokból is a hegyek közé.

Tipikus hegyvidéki hajlék

Februárban volt egy kiugróan magas áron lezajlott tranzakció: az egyebek között egy orosz szupermarket hálózatot is birtokló Alekszander Zadornov orosz milliárdos 13 millió dollárért vásárolt egy fűtött belső medencés, kosárlabdapályás házat. Persze ismert amerikai celebek is vettek már ingatlant a városban, például Goldie Hawn színésznő vagy Lens Armstrong kerékpáros.

Eladó ház az egyik síterephez közel

Aspenben és főleg közvetlen környékén egész birtokokat vásároltak különféle pénzügyi nagyfőnökök, befektetési bankárok, üzletemberek. Ezek a 200-300 négyzetméteres házzal, több hektáros telekkel rendelkező ingatlanok már 20-25, esetenként 35-40 millió dollárba kerülnek.  A drágulás mögött csak részben áll a kereslet, a másik ok az, hogy egy önkormányzati rendelet miatt csak nagyon kevés telket lehet beépíteni, így azok ára az egekbe szökött.

Ilyen lakásbelsőre vágynak ott az orosz milliomosok

Természetesen ezt a várost sem hagyta érintetlenül a válság, több kényszerértékesítés volt. Ingatlanközvetítők szerint inkább arról van szó, hogy helyére kerültek a dolgok, az árak sokkal reálisabbak – ez valójában 35-50 százalékkal alacsonyabb szintet jelent, mint a 2007-es csúcson volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

5 tipp a jó padlófűtéshez

Hasonlóan a központi fűtéshez, a padlófűtésnél is melegvíz kering a rendszerben, azzal a különbséggel, hogy előbbinél...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ne vegyen garzont! Nem éri meg.

Nem nagyon reménykedhet az, aki  most – akárcsak befektetési céllal – stúdió vagy garzon lakást akar venni a...