szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A legyezőszerűen elhelyezkedő kilenc épületszárnyban hat szinten mintegy 14 000 négyzetméternyi irodahelyiség áll...

A legyezőszerűen elhelyezkedő kilenc épületszárnyban hat szinten mintegy 14 000 négyzetméternyi irodahelyiség áll rendelkezésre. Az építkezés során felhasznált különleges környezeti megoldások, anyagok és technológiák a külső időjárási és belső használati tényezőket figyelembe vevő intelligens vezérléshez kapcsolódnak, amelyek segítségével energiát lehet megtakarítani - tudatja a közlemény az Arcadom cég által kivitelezett épületről.

 

Az irodaház energetikai ellátását az ország egyik legnagyobb geotermikus hőszivattyúparkja biztosítja, ez európai viszonylatban a hetedik helyen áll. A ház hűtési-fűtési rendszere a száz méter mélyre fúrt szondákat alkalmazó geotermikus hőszivattyúkon alapul.

 

A szellőztetőrendszer hőcserélő berendezése biztosítja, hogy minél kevesebb energia vesszen kárba, míg a közel 168 négyzetméternyi napkollektor az épületben dolgozó munkatársak melegvíz-igényének előállításához szükséges energia több mint 60 százalékát adja.

 

Az 1999-ben létrehozott Építőipari Nívódíjat az évente meghirdetett pályázaton elnyert kategória győzteseknek átadott tanúsítvány és a létesítményen elhelyezésre kerülő bronzkeretes réztábla vagy elismerő oklevél testesíti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!