szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A közép-európai országok után Kelet-Európában is megjelenik a kiskereskedelmi ingatlanpiac egyik sztárja, az outlet...

A közép-európai országok után Kelet-Európában is megjelenik a kiskereskedelmi ingatlanpiac egyik sztárja, az outlet center értékesítési forma. Kijev közelében a  napokban indult az első ilyen üzletközpont típus építése, átadás jövő ősszel lesz.

A tegnap Kijevben demonstráló ukrán lányoknak is jut elég ruha az új központban
©

Az eurobuildcee. szakoldal szerint három ütemeben összesen 35 ezer négyzetméternyi bérteületet alakítanak ki. Az októberben elkészülő első ütemben 15 000 négyzetméternyi eladótér várja a vevőket. A fejlesztő az EVO Land Development és a Chamelon Retail, a bérbeadással a DTZ-t bízták meg.

Tallinnban is új lesz ez az értékesítési forma
©

Északi szomszédunkban, Pozsonytól nem messze egy hasonló méretű outlet centert készítenek elő, ugyanilyen lépésre készülnek Észtországban és hamarosan Oroszországban is. A nagy márkák értékesítési gyakorlata szerint akkor érdemes ilyen bérleményeket lekötni a városon kívül, ha az egyéb értékesítési típusok (belvárosi üzletek, plazák, külvárosi üzletközpontok) mindegyikében eléggé megtelepedtek, s az ott felszabaduló szezonális termékeket elhelyezhetik az általában távolabb lévő outlet centerekben.

A plazák vevőinek egy része elmegy az outlet centerekbe is

Magyarországon a biatorbágyi Premier Outlets Centert már teljesen kiépítették, forgalmán ugyan érződik a válság, de még így is magasan veri a a többi, hasonló központét. Vidéken egyelőre egyetlen ilyen központ működik, a Polgár melletti, de annak második ütemét elhalasztották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ma új plaza nyit Budapesten

Csaknem teljes egészében megtelt bérlőkkel a Blaha Lujza téri Europeum, mivel az elmúlt hetekben olyan bérlők is...