szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai Tennessee állam Crossville városkájában található ez a 10 emeletes monstrum, ami építtetője szerint az...

Az amerikai Tennessee állam Crossville városkájában található ez a 10 emeletes monstrum, ami építtetője szerint az élőfára épült házak között jelenleg a világ legnagyobbja. Az izgalmas építmény alapterületét sosem mérték le, de Burgess szerint az körülbelül 800-1000 négyzetméteres lehet. A tölgyfa ágaihoz igazodva az egyes szintek belmagassága is eltérő, a legtöbb szint azonban 3-4 méter magas. A tájépítészként és lelkészként dolgozó Horace Burgess saját bevallása szerint még korántsem fejezte be az építményt, amire eddig 12 000 dollárt (2,2 millió forintba) áldozott.

A kizárólag újrahasznosított anyagokból épülő ház nagy része fa, az ablakok plexiüvegből készültek, míg a tető egy részéhez régi rendszámtáblákat használt az építész. A tölgyfa törzsét követő csigalépcsőről nyílik a legtöbb helység, többek között a házi szentély (természetesen karzattal a kórusnak), a kosárlabda pálya, a számtalan szoba, de az épületet több erkély, sőt egy harangtorony is díszíti.

Forrás: inhabitat.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!