szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Gaz ver fel manapság sok régi szolnoki és Szolnok megyei köztulajdonú épületet.

Gaz ver fel manapság sok régi szolnoki és Szolnok megyei köztulajdonú épületet. A szolnoki Nemzeti mozi közel tíz esztendeje zárta be kapuit. Az épület egy részét időközben hasznosították ugyan, ám maga a moziterem azóta is az enyészeté. Bár 2005-ben az akkori alpolgármester még örömmel jelentette be, hogy sikerült értékesíteni az ingatlant, s az új tulajdonos konferenciatermet kíván létrehozni benne, az akkori tervekből azóta sem lett semmi - számolt be a szoljon.hu.

szoljon.hu

A lap megszólaltatta Pataki Ferencet, a város főépítészét, aki szerint az önkormányzat ilyen esetben tehetetlen, hiszen a hatósági úton legfeljebb akkor lehet kötelezni bárkit is a felújításra, ha életveszélyessé válik az épület. Az építési törvény ugyan ismeri a jó karbantartási kötelezettség fogalmát, ezt azonban nehéz pontosan körülírni.

©

A szolnoki Indóház sokszor emlegetett példája pusztuló értékeinknek. Egy pályázat keretében a Pest—Szolnok vasútvonal fennállásának 150. évfordulójára újították fel, s bár a MÁV tulajdonában lévő épület hasznosítására számos terv született az évek során, jelenleg leginkább csak a hajléktalanok hasznosítják - írta a portál.

©

Az Eötvös téri víztorony hasznosítására is születtek tervek korábban, így akár panzió, illetve kávézó, kilátó is lehetne a Szolnok látképét meghatározó létesítmény. Magántulajdonban van azonban, ráadásul csupán az állagmegóvása is több tízmillió forintot emészt fel. Későbbi hasznosítása ezért elsősorban nem akarat, hanem pénz kérdése - közölte a lap.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!