szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A bajor miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Münchenben Orbán Viktor; a magyar kormányfő a Horst Seehoferrel...

A bajor miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Münchenben Orbán Viktor; a magyar kormányfő a Horst Seehoferrel folytatott megbeszélésen hangsúlyozta, Magyarország célja, hogy Közép-Európa termelési központjává váljon.

A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t. Mint írta: Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában továbbra is az államadósság csökkentése, valamint a munkahelyteremtés áll, amelyben kifejezetten szoros együttműködésre törekszik a német iparral annak érdekében, hogy Magyarország Közép-Európa termelési központjává válhasson.

Orbán Viktor tájékoztatta a bajor miniszterelnököt a magyar energiastratégiáról is, amelynek lényege, hogy az ország minél több forrásból szerezhessen be energiahordozókat, és nagy jelentőséget tulajdonít az energiahálózatok összekötésének az Adriától a Balti-tengerig - közölte a szóvivő.

A találkozón - tette hozzá - a bajor külügyminiszter gratulált Magyarország EU-elnökségi eredményeihez, a két miniszterelnök pedig az eddig is kiváló bajor-magyar kapcsolatok további szélesítésében állapodott meg, amelynek kölcsönös hivatalos látogatások is részét fogják képezni.

Orbán Viktor szerdán Münchenben meghívott vendégként részt vett a volt bajor miniszterelnök, Edmund Stoiber 70. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!