szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bored Panda összeszedett a világból csaknem száz olyan épületet, amelyeket rémisztő kinézetük miatt bármelyik főgonosz otthonául választhatna. Egy vidéki magyar épület is rákerült a listára, és szerda délelőtt nagyon szép helyezése volt az olvasók szavazata alapján.

©

A világ minden szegletében találni rémisztőre sikeredett modern illetve kevésbé modern épületeket, diktatúrákban és demokratikus országokban, fejlett nyugati és kevésbé fejlett keleti nagyvárosokban egyaránt.

A Bored Panda szavazásán szerda délelőtt a philadelphiai városháza vezetett a sötétben rémisztő sárgán világító toronyórájával és hullaszínű falaival. A tíz legjobb között szerepelt még egyebek mellett a berlini gyógyszerkutató intézet egykori, csupa beton, ágyúcsőszerű kinyúlásokkal csúfított épülete, a glasgow-i Riverside Museum, és kilencedik helyen a paksi, Makovecz-féle Szentlélek templom.

A lista természetesen szubjektív. Ezt a paksi templom alatt olvasható kommentelők nagy része is tudja a jelek szerint, de van köztük olyan is, aki azt írta, hogy az épület nem az ördög háza, így senki se emlegesse azt negatív szövegkörnyezetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!