szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti Pasaréten, a volt laktanya területén lévő Officium irodaház Európa legjobb belsőépítészeti megoldása lett...

A budapesti Pasaréten, a volt laktanya területén lévő Officium irodaház Európa legjobb belsőépítészeti megoldása lett az International Property Awards-on - közölte a fejlesztő Akadémia Park Kft., amely Jászai Gellért érdekeltségébe tartozik.

Az első hellyel elnyerte a jogot arra, hogy a decemberi világversenyen megmérkőzzön Ázsia, Amerika, Afrika és az arab országok győzteseivel. A fogadótér tervét a Room-Design-Studio Kft. készítette. A nemzetközi zsűri díjazta az Akadémia Park másik beruházását is. A Bauhaus stílusban irodaházként újragondolt, eredetileg elektromos generátorházként funkcionáló háromszintes épület nemzeti építészeti kategóriában ötcsillagos, azaz kiváló minősítést nyert a versenyen.

 

Az Akadémia Park Kft. 2009-ben szerezte meg az egykor honvédségi laktanyaként működő 12,6 hektáros ingatlant. A területen irodaházak, kereskedelmi-, szolgáltató- és sportlétesítmények épülhetnek, a fejlesztő tervei szerint. A beruházás első ütemében a XIX. század végén épült, homlokzati védettséggel rendelkező kadétiskola épülete és az 1960-ban befejezett, a korábban az itt működő honvédségi létesítményeket kiszolgáló, trafóház újult meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!