szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell már húsvéti ajándékot keresni. Van egy kis francia falu, amit potom 100 millió forintért megvehetünk.

©

Nem kell már húsvéti ajándékot keresni. Van egy kis francia falu, amit potom 100 millió forintért megvehetünk. A település neve Courbefy, Limousin vidékén van, valamikor 200 lakosa volt. Most jobbára teljesen elhagyatott.

A kilencvenes években felmerült, hogy üdülőfaluvá alakítják, ám ennek költségei túl magasak lettek volna, és letettek a tervekről. A szomszéd településeken élők szerint most tolvajok és iszákosok húzzák meg magukat a faluban, amúgy kísértetjárta hely benyomását kelti. A vétel iránt érdeklődőknek e hét péntekig kell ajánlatot tenniük.

Komplett falvak árusítása, ha nem tömeges is, de nem teljesen egyedülálló Európában. Tavaly novemberben Angliában kínáltak megvételre egy 14 házas falut 25 hektár földdel York városának külterületén, áprilisban pedig Olaszországban jelent meg az ingatlanpiacon egy 11 házas falu Abruzzo vidékéről - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!