Tetszett a cikk?

Gulyás Kálmán, a Munkaügyi Döntőbírói Szolgálat vezetője pénteken elfogadta a felkérést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyházi kapcsolatokért felelős államtitkári tisztségére. A posztot eddig betöltő Szalay István március 31-ével nyugalomba vonult, de Gulyás Kálmán kinevezésig ellátja az államtitkári feladatokat.

Gulyás Kálmán az MTI megkeresésére előrebocsátotta: szakmai ügyekben egyelőre nem kíván nyilatkozni, meg kell ismernie a területet. Jelezte: eddig nem volt szakmai kapcsolata az egyházakkal, de van bizonyos affinitása a területhez. Hangsúlyozta azt is, hogy köztisztviselőként vállalná a munkát; semmilyen ügyben nem kíván politikai szerepet vállalni.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy megszületett az új egyházügyi államtitkár személyére vonatkozó javaslat. Mint közölte, az új államtitkár kinevezéséig a posztot eddig betöltő Szalay István látja el a feladatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!