Tetszett a cikk?

Elfogadta Orbán Viktor volt kormányfő felkérését a Fidesz alelnökjelöltségére Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: eddig távol tartotta magát a politikától, de elérkezett az idő, hogy "ezt felülvizsgálva felajánlja függetlenségét a Fidesznek".

Az októberi helyhatósági választásokon a főpolgármesteri címre függetlenként, ám ellenzéki támogatással indult Schmitt a tervek szerint a Fidesz országos választmányának május 10-i ülésén lépne be a bővülő és megújuló pártba. A jelenleg társadalmi munkában betöltött különböző tisztségeiről, azaz a MOB elnöki, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság protokollfőnöki és a Világ Olimpikonjai Szervezete elnöki posztjáról egyelőre nem kíván lemondani. Schmitt – bevallása szerint - jelenleg két ingatlan kiadásából szerez jövedelmet, illetve olimpiai bajnokként életjáradékot is kap; megválasztása esetén a Fidesz alelnöki posztját társadalmi munkában látná el. Schmitt Pál, aki rendkívüli kihívásnak nevezte a posztot, úgy vélte: az újonnan alakuló párt több lesz, mint párt, és a szövetség "mennyiségileg és minőségileg is sokkal többet kínál majd".
Pokorni Zoltán frakcióvezető-helyettes, aki már korábban jelezte, hogy elfogadja a felkérést a másik alelnöki posztra, elmondta: a Fideszt újraalakítják, átépítik, hogy ne csak pártként, hanem a polgári Magyarország szövetségeként tudjon működni. A fideszes politikus szerint a létrejövő szövetség a napi politikai kérdések mellett szakmai, ágazati kérdésekkel és a mindennapok problémájával is foglalkozna. Pokorni Zoltán szerint a Fidesznek kis, közepesen szervezett pártból néppárttá, szövetséggé kell válnia.
Az elmúlt hetekben Orbán Viktor volt kormányfő, a Fidesz elnökjelöltje megbeszéléseket folytatott a párt vezetőivel és a Fidesz kibővítésében, megújításában részt vevő közéleti személyiségekkel. A találkozókon egybehangzó véleményként fogalmazódott meg az a javaslat, hogy Pokorni Zoltánt és Schmitt Pált látnák a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnökeként. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!