Tetszett a cikk?

Orbán Viktor volt kormányfő meghívta a kisgazda eszmék képviselőit "a megújuló és kibővülő magyar polgári szövetségbe" kedden, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) Kerekegyháza-Kunpusztán tartott baráti találkozóján. A Fidesz elnökjelöltje javasolni fogja a Fidesz elnökségének, hogy kössenek társszervezeti megállapodást a KPE-vel.

A kereszténydemokrata szövetséghez hasonlóan egyes kisgazda szervezetek részére is ki kívánják terjeszteni a kettős tagságot; így akár az egyesület tagjai, akár mások közvetlenül is be tudnak majd lépni a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségbe - közölte Orbán a zártkörű megbeszélések után. Turi-Kovács Béla, a KPE elnöke szerint ez a lehetőség a kisgazda világ számára "a jövőt jelentő zsilipet nyitja fel". A kerekegyházi Pongrác-majorban tartott sajtótájékoztatón mindkét politikus egybehangzóan hangsúlyozta: a felajánlott szövetség nem irányul senki és semmilyen más politikai szervezet ellen, a gazdák, a vidék érdekeinek képviseletét célozza.
Orbán Viktor megítélése szerint a Fidesz-frakcióban ülő képviselőknek a kül- és belpolitikai kérdéseken túl a sertésválság kapcsán is gyakrabban kellene hallatniuk hangjukat, mert "annak a válságnak a megoldása, amely családok tízezreit sodorta a tönk szélére, nem szerepel kellő súllyal a parlament előtt". A gazdatársadalom és a kisgazda szellemiséget képviselő politikusok előtt egy másik nagy feladat is áll: "minden eszközzel meg kell akadályozniuk a vidék hitelezését végző Konzumbank privatizációját, külföldi kézbe kerülését" - hangsúlyozta Orbán. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!