Pénteken megindult a vasúti forgalom Budapest és Nagykanizsa között, miután a MÁV szakemberei Siófokon befejezték az előző napi katasztrófa során megrongálódott vasúti pálya újjáépítését. A siófoki operatív bizottság tegnap esti pontosítása szerint a balesetben harminchárman hunytak el. A rendőrség szerint vélhetően a német buszvezető okozta a tragédiát, de a nyomozás ismeretlen tettes ellen indult közlekedési bűncselekmény alapos gyanúja miatt.

Az új pályán átmenetileg a szokásosnál lassabban, 20 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a szerelvények. A Mávinform tájékoztatása szerint egyidejűleg megszűnt a baleset miatt Lepsény és Siófok között forgalomba állított vonatpótló autóbusz-járat. A csütörtöki tragédia helyszínének térségében, az M7-es autópálya Balatonaliga és Zamárdi közötti szakaszán bevezetett díjmentesség sem érvényes már - tájékoztatta az MTI-t pénteken reggel az Útinform.
A csütörtökön történt tömegszerencsétlenségnek öt túlélője van a német turistabusz utasai közül; négy beteget a siófoki, egyet a székesfehérvári kórházban ápolnak. A siófoki kórház tájékoztatása szerint két német nő és a magyar idegenvezető könnyebb sérüléseket szenvedett, a negyedik, hasi sérüléssel beszállított sérültet pedig az intenzív osztályon látják el; az operáció nyomán ő is túl van az életveszélyen. Az ötödik túlélőn a székesfehérvári megyei kórházban hétórás műtétsorozatot hajtottak végre, a 62 éves férfi állapota stabil, reményteljesnek mondható. A siófoki operatív bizottság kora esti pontosítása szerint a buszon összesen harmincnyolcan utaztak: harminchat német turista, a német sofőr és egy magyar idegenvezető. Az összességében harminchét német személy közül - a korábban közöltekkel ellentétben - harminchárman hunytak el; a magyar idegenvezető mellett négy német utas maradt életben.
Az autóbusz egy vasúti átjáróban ütközött össze egy Budapest felé haladó vonattal, amely kettészakította a járművet és egyik felét mintegy 200 méteren át maga előtt tolta. Az ütközés következtében a mozdony kisiklott, a buszvezető pedig kizuhant a járműből és szörnyethalt. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Puzsér mögött az LMP

Puzsér mögött az LMP