Befejeződött a Postabank-ügyben keletkezett iratok ismertetése a gyanúsítottakkal és védőikkel, az iratokat vádemelési javaslattal csütörtökön küldi meg a nyomozó hatóság a Fővárosi Főügyészségnek. Princz Gábort, a Postabank és Takarékpénztár Rt. volt elnök-vezérigazgatóját és hat társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

Liszka Károly ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (ORFK SZBEI) igazgató-helyettese szerint a nyomozás és az iratok ismertetése befejeződött, azonban több védő másolatot kért a nyomozati iratokból; a több ezer oldal fénymásolása és kézbesítése szerdán megtörtént. A keletkezett iratokat csütörtökön délelőtt szállítják át az ügyészségnek vádemelési javaslattal.
A Postabank-ügy előzménye, hogy az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett, több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében. Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót és több társát 1999 júliusában gyanúsította meg a szoros ügyészi felügyelet alatt folyó nyomozásban a rendőrség a gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése elnevezésű, két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett vétséggel.
A Fővárosi Főügyészség a nyomozást ez év márciusában meghosszabbította május 3-ig, és egyúttal arra is utasította a rendőrséget, hogy a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, 36 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt hallgassa meg az egykori bankelnököt és társait. Princz Gábort április 7-i kihallgatásán gyanúsították meg a hűtlen kezeléssel. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

A Pentagon nyugtalan a szíriai török invázió miatt

A Pentagon nyugtalan a szíriai török invázió miatt

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője

Tüntetők jutottak fel a Fidesz-székház erkélyére

Tüntetők jutottak fel a Fidesz-székház erkélyére

Nem kell többé Londonig menni, konzulátus nyílt két brit nagyvárosban is

Nem kell többé Londonig menni, konzulátus nyílt két brit nagyvárosban is