Június 1-én újra elindulhat a műsorát április óta szüneteltető Radió C, Magyarország első roma rádiója - közölte szerdán a rádió főszerkesztője. A rádió újraindításához a tartozások legalább kétharmad részét kell rendeznie a vezetésnek.

Kerényi György, a Rádió C főszerkesztője szerint június 1-jén ismét elindulhat a műsorát hónapok óta szüneteltető Rádió C; ennek legfontosabb feltétele, hogy a rádió 50 millió forintra becsült tartozásainak legalább kétharmad részét rendezni tudja. A főszerkesztő szerdán tárgyalt Teleki László romaügyi politikai államtitkárral, aki segítséget ígért az adónak. Kerényi György ugyanakkor nem kommentálta azt az értesülést, miszerint a Rádió C - kormányzati forrásból - több mint 10 millió forintos támogatásra számít.
Kedden a Polgár Galéria árverésén 3,8 millió forintos leütési áron kelt el az a golyóstoll, amellyel Kovács László külügyminiszter aláírta a Magyarország uniós csatlakozásáról szóló szerződést Athénban, április 16-án. Az aukción befolyt összeggel – Medgyessy Péter kormányfő korábbi ígéretének megfelelően – a rádiót támogatják, a Külügyminisztérium pedig további 4 millió forintos támogatást ad a roma adónak. Cserébe a minisztérium azt várja el a Rádió C-től, hogy népszerűsítse az EU-csatlakozás gondolatát.
Magyarország első roma rádiója - anyagi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz. A főszerkesztő akkor elmondta: az adónak az idén - 60 millió forintos saját bevétele mellett - 50 millióra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további 20 millióra pedig a megnyugtató működéshez. Azóta a rádió több helyről is kapott segítséget; a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára által ígért, április 18-án befolyt 6 millió forintos rendkívüli támogatást a februárban elmaradt bérek kifizetésére fordítja a roma rádió vezetése. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli

Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

Feljelentést tesz az MSZP a Honvédkórházban meghalt beteg miatt

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész