Tetszett a cikk?

Az elsőfokú döntést megváltoztatva a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen elutasította a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatójának keresetét a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben. Gidófalvi Attila az alapítvánnyal kötött ajándékozási szerződése megsemmisítését kérte a bíróságtól; a három éve kötött megállapodás értelmében az alapítvány tulajdonába került a társaság 26 százalékos tulajdonrésze.

A bíróság álláspontja szerint a médiatörvény azon passzusa, amely a műsorszolgáltató társaságok esetében bizonyos tisztségviselési tiltásokat tartalmaz, csak cégekre vonatkozik, azok belső tulajdonosi viszonyaira nem, így nincs ok a szerződés megsemmisítésére. Az ajándék visszakövetelését a Fővárosi Bíróság azért utasította el, mert a felperes sem az első-, sem a másodfokú tárgyaláson nem bizonyította ennek jogos voltát.
Gidófalvi Attila tavaly nyáron jelezte először, hogy vissza kívánja szerezni a 2000 nyara óta működő Pannon Rádiót üzemeltető társaságban meglévő 26 százalékos részesedést a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványtól. Először azt ajánlotta fel, hogy cserébe - ha abban sikerül megállapodni - heti egy-két órában az alapítvány verses-zenés műsorát sugároznák. Kevéssel később, tavaly júliusban már a tulajdonostárs kizárása került szóba taggyűlésen, ám - mivel e sorozatosan megtartott rendezvényektől az alapítvány képviselői rendre távol maradtak - végül csak arról dönthettek, hogy visszavonják az ajándékozás útján átadott tulajdonrészt. Ennek jogosságát alátámasztandó indított pert 2002-ben Gidófalvi Attila az alapítvány ellen, amelyet első fokon meg is nyert. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Novák Katalin: A kapcsolati erőszak áldozatainak van kitől segítséget kérniük

Novák Katalin: A kapcsolati erőszak áldozatainak van kitől segítséget kérniük