Tetszett a cikk?

Keddtől 9 megye 44 településén nem csupán a kézbesítő, de postai szolgáltatások széles köre is házhoz megy mobil postásként gépkocsival; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 6, Nógrádban 7 kisközséget érint az új szolgáltatás.

A Magyar Posta Rt. mobil posta szolgáltatásának lényege, hogy a küldemények felvételét és kézbesítését egy központi postáról induló, naponta 3-5 települést érintő, gépkocsival közlekedő postás látja el. E kistelepüléseken – amelyek közül sokban nincs állandó postahivatal – igény esetén a postás valamennyi háztartást érint. A mobil postás kézbesítés mellett leveleket, csomagokat, pénzküldeményeket, táviratokat vesz fel, üzemelteti a megtakarítási szolgáltatásokat, és a postai profilba tartozó különféle termékeket értékesít.
Az új szolgáltatást azokon a kistelepüléseken vezetik be fokozatosan, amelyek lélekszáma nem éri el a 600-at. A Miskolci Postaigazgatóság területén - Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében - egyelőre két mozgó postajárat indul július 1-jétől, ezek a járatok egy később kiterjesztendő rendszer próbaüzemét jelentik. A következő két hónapban az érintett települések önkormányzatának és lakosságának tapasztalatait vizsgálja a posta. A tervek szerint ősszel már összesen több mint 200 kistelepülésre bővítik ki az új szolgáltatási rendet; cél, hogy idővel az ország 600 lakos alatti településein a mozgó postás váltsa fel a régi hivatalokat.
A Miskolci Postaigazgatóság területén induló mobil posta járatok: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Encs-Szalaszend-Litka-Fáj-Szemere-Fulókércs, míg Nógrádban Balassagyarmat-Patvarc-Iliny-Csitár-Nógrádmarcal-Bakópuszta-Csetve útvonalakon közlekednek keddtől. Borsod-Abaúj-Zemplénben a kisközségek továbbra is tiltakoznak a postabezárások ellen – jelentette ki Köteles László, Komlóska polgármestere a többi érintett kollégájára hivatkozva. Véleményük szerint a jelenleg jól működő kisposták, amelyek többségében a helyi önkormányzat támogatásával üzemelnek, a községek fejlődésének alappillérei. A bezárások elleni tiltakozó petíciót eddig 61, főként zempléni település polgármestere írta alá községe lakossága nevében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását