Medgyessy Péter nem tart szükségesnek további takarékossági intézkedést 2003-ban. A miniszterelnök erről külföldi újságírók előtt beszélt hétfőn, amikor sajtóreggelin találkozott a Magyarországon dolgozó külföldi újságírókkal és tudósítókkal.

A kormányfő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bankkal egyetértésben 2004-ben a költségvetési hiány további 1-1,5 százalékpontos csökkentését, az európai árfolyam-mechanizmushoz (ERM II.) való csatlakozást, az eurózónához történő csatlakozásra való felkészülést, a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését, valamint a kiszámítható, nyugodt gazdasági környezet megteremtését jelölte meg kiemelt gazdaságpolitikai célként - tájékoztat a MeH Sajtóiroda közleménye.
A miniszterelnök elmondta: a kormány inflációs céljait, a magyar gazdaság szereplőinek igényeit, valamint a versenyképességet és a munkahelyteremtést szem előtt tartva, a Magyar Nemzeti Bankkal teljes egyetértésben hozta meg a forintárfolyamot érintő döntést. Medgyessy Péter meggyőződésének adott hangot, hogy a piac egy-egy intézkedés nyomán "érzékeny inga" módjára kileng ugyan, de a kormányzat és a jegybank összehangolt és határozott gazdaságpolitikájának hatására hamarosan kialakul az egyensúly, a magyar gazdaság teljesítőképességével összhangban lévő forintárfolyam.
A 2004-es év prioritásaiként említette Medgyessy Péter az úthálózat-fejlesztést, az uniós források felhasználását, egyes önkormányzati szolgáltatások fejlesztését, valamint a kutatás-fejlesztés fokozott támogatását. A 2004-es költségvetés fontos célokra jelentős többleteket irányoz majd elő, az általános takarékosság érvényesítése mellett, s a költségvetési kiadások a hiánycsökkenés mellett is növekednek. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Prőhle ma már írna egy előszót a sokat kritizált kiállításához

Prőhle ma már írna egy előszót a sokat kritizált kiállításához

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Népszavazást akar a Jobbik a rabszolgatörvényről

Kocsis Máté Tordai Bencének: Büdös a szád, állj már arrébb

Kocsis Máté Tordai Bencének: Büdös a szád, állj már arrébb

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

Nyolc embert gyanúsítanak az olasz szórakozóhelyen kirobbant tömegpánikkal kapcsolatban

Nyolc embert gyanúsítanak az olasz szórakozóhelyen kirobbant tömegpánikkal kapcsolatban