Tetszett a cikk?

Medgyessy Péter nem tart szükségesnek további takarékossági intézkedést 2003-ban. A miniszterelnök erről külföldi újságírók előtt beszélt hétfőn, amikor sajtóreggelin találkozott a Magyarországon dolgozó külföldi újságírókkal és tudósítókkal.

A kormányfő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bankkal egyetértésben 2004-ben a költségvetési hiány további 1-1,5 százalékpontos csökkentését, az európai árfolyam-mechanizmushoz (ERM II.) való csatlakozást, az eurózónához történő csatlakozásra való felkészülést, a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését, valamint a kiszámítható, nyugodt gazdasági környezet megteremtését jelölte meg kiemelt gazdaságpolitikai célként - tájékoztat a MeH Sajtóiroda közleménye.
A miniszterelnök elmondta: a kormány inflációs céljait, a magyar gazdaság szereplőinek igényeit, valamint a versenyképességet és a munkahelyteremtést szem előtt tartva, a Magyar Nemzeti Bankkal teljes egyetértésben hozta meg a forintárfolyamot érintő döntést. Medgyessy Péter meggyőződésének adott hangot, hogy a piac egy-egy intézkedés nyomán "érzékeny inga" módjára kileng ugyan, de a kormányzat és a jegybank összehangolt és határozott gazdaságpolitikájának hatására hamarosan kialakul az egyensúly, a magyar gazdaság teljesítőképességével összhangban lévő forintárfolyam.
A 2004-es év prioritásaiként említette Medgyessy Péter az úthálózat-fejlesztést, az uniós források felhasználását, egyes önkormányzati szolgáltatások fejlesztését, valamint a kutatás-fejlesztés fokozott támogatását. A 2004-es költségvetés fontos célokra jelentős többleteket irányoz majd elő, az általános takarékosság érvényesítése mellett, s a költségvetési kiadások a hiánycsökkenés mellett is növekednek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken