Tetszett a cikk?

Furulyás János, az FTC elnöke bejelentette: a Fotex Rt., illetve Várszegi Gábor kiszáll a klubból, de mindezt hivatalosan még nem jelezte az egyesületnek. A Ferencváros elnöksége szerdán arra kérte Várszegit, álljon elő konkrét ajánlattal a szakítást illetően.

„Szóban közölte velem, hogy nem kíván tovább tulajdonosa lenni a Ferencvárosnak, azonban azt nem árulta el, miként képzeli a szerződés felbontását - mondta Furulyás a klub elnökségi ülése után. Az elnökség egyhangúlag arról határozott, hogy levelet küld Várszeginek, amelyben arra kéri őt, álljon elő konkrét ajánlattal a szakítást illetően. Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát.
A kontraktus értelmében a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a Ferencvárosnak. A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből a klub rendezte adóssága nagy részét, illetve egy 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. A harmadik részletet július 21-éig kellene megkapnia az egyesületnek. Furulyás ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezett határidőig vagy a pénzt vagy a tőzsdén is jelenlévő cég konkrét szerződésbontási ajánlatát várja. Arra nem volt hajlandó válaszolni, milyen lépéseket tervez, amennyiben ez nem valósul meg. Annyit azonban elárult, nem kíván bírósághoz fordulni, mivel Várszegi eddig korrektül betartotta a szerződésben foglaltakat. Furulyás szerint a tárgyalások - amelyek lefolytatására a Ferencváros részéről őt bízta meg az elnökség - akár már a jövő héten is megkezdődhetnek, s bízik benne: mindkét fél számára előnyös megállapodással zárulnak majd.
Az elnökség emellett határozottan visszautasította az elmúlt hetekben a klub elnökét ért bírálatokat és egyhangúlag megerősítette Furulyás Jánost a posztján, elítélve egyszersmind az őt lemondásra felszólító embereket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra

Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra