Furulyás János, az FTC elnöke bejelentette: a Fotex Rt., illetve Várszegi Gábor kiszáll a klubból, de mindezt hivatalosan még nem jelezte az egyesületnek. A Ferencváros elnöksége szerdán arra kérte Várszegit, álljon elő konkrét ajánlattal a szakítást illetően.

„Szóban közölte velem, hogy nem kíván tovább tulajdonosa lenni a Ferencvárosnak, azonban azt nem árulta el, miként képzeli a szerződés felbontását - mondta Furulyás a klub elnökségi ülése után. Az elnökség egyhangúlag arról határozott, hogy levelet küld Várszeginek, amelyben arra kéri őt, álljon elő konkrét ajánlattal a szakítást illetően. Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát.
A kontraktus értelmében a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a Ferencvárosnak. A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből a klub rendezte adóssága nagy részét, illetve egy 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. A harmadik részletet július 21-éig kellene megkapnia az egyesületnek. Furulyás ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezett határidőig vagy a pénzt vagy a tőzsdén is jelenlévő cég konkrét szerződésbontási ajánlatát várja. Arra nem volt hajlandó válaszolni, milyen lépéseket tervez, amennyiben ez nem valósul meg. Annyit azonban elárult, nem kíván bírósághoz fordulni, mivel Várszegi eddig korrektül betartotta a szerződésben foglaltakat. Furulyás szerint a tárgyalások - amelyek lefolytatására a Ferencváros részéről őt bízta meg az elnökség - akár már a jövő héten is megkezdődhetnek, s bízik benne: mindkét fél számára előnyös megállapodással zárulnak majd.
Az elnökség emellett határozottan visszautasította az elmúlt hetekben a klub elnökét ért bírálatokat és egyhangúlag megerősítette Furulyás Jánost a posztján, elítélve egyszersmind az őt lemondásra felszólító embereket. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

48 megapixeles kamerát kap a Xiaomi következő telefonja

48 megapixeles kamerát kap a Xiaomi következő telefonja