Tetszett a cikk?

Kulcsár Attila nem járul hozzá a gyorsított kiadatási eljárás alkalmazásához, így hetekig, vagy akár hónapokig is eltarthat, amíg egyáltalán kiderül, hogy kiadatása megengedhető-e - közölte csütörtökön délután az osztrák hírügynökséggel Friedrich Forsthuber, a bécsi Tartományi Büntető Bíróság szóvivője.

Forsthuber kifejtette: a július 17-én őrizetbe vett Kulcsár kiadatása gyorsított eljárással az elfogása napjától számított 40 nap múlva lenne lehetséges, ám a kiadatási fogságban lévő bróker nem szándékozik ehhez hozzájárulni, s "ez alighanem áthúzza a magyar igazságszolgáltatás számítását, hogy Kulcsár Attilát mielőbb bíróság elé állítsák Magyarországon". Forsthuber szerint a hosszadalmas eljárás során előbb a magyar féltől be kell kérni minden lényeges aktát, amelyet az illetékes vizsgálóbírónak tanulmányoznia, majd a bécsi legfelső tartományi bírósághoz továbbítania kell: ott döntenek a kérdésről, és a döntést benyújtják a végleges jóváhagyásban illetékes igazságügyi minisztériumnak. Forsthuber közlése ellentétes azzal, amit Kulcsár a hozzá bejutott újságíróknak mondott arról, hogy hozzájárult a gyorsított kiadatási eljárás alkalmazásához. A szóvivő a nyilatkozat után nem volt elérhető. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága