A szocialista frakció tudni szeretné, hogyan és kitől jutott a Magyar Nemzet című napilaphoz a jelenleg Bécsben őrizetben lévő Kulcsár Attila személyes irata. A napilap főszerkesztője szerint az MSZP "lábbal tiporja a sajtószabadságot".

Az MSZP képviselőcsoportjának közleménye szerint az néhány óra alatt kiderült, hogyan és kitől szerzett parlamenti belépőt a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila. Arra viszont nincs válasz, hogy távozása előtt Kulcsár Attila meglátogatta-e némely fideszes politikusokon kívül a Magyar Nemzetet is, személyesen adta-e át a Magyar Nemzetnek az okmányt, vagy pedig a Fidesz frakcióvezetőjének, esetleg másoknak adott iratokat, akik azt a hozzájuk közel álló laphoz juttatták.
"Az MSZP nem először avatkozott be a sajtó életébe, ezúttal pedig lábbal tiporta a sajtószabadságot" – reagált a képviselőcsoport közleményére Liszkay Gábor, a napilap főszerkesztője. A belépő "levélben, általam ismeretlen feladótól" érkezett - mondta Liszkay, aki más iratokat "egyelőre nem" kapott. A főszerkesztő közölte, amikor a belépő a szerkesztőséghez került, levélben haladéktalanul értesítette Kiss Péter kancelláriaminisztert a történtekről, és most várja a választ arra vonatkozóan hogy, mi legyen a további sorsa az igazolványnak. "Ha az MSZP-nek a Kulcsár-ügyben valóban az igazság kiderítése lenne fontos, akkor a Magyar Nemzetet nem támadnia és gyanúsítania kellene, hanem sokkal inkább köszönetet mondani lapunknak" - jelentette ki Liszkay.
A miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter korábban vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítsék: milyen körülmények között kapott állandó belépőt a kancellária épületébe Kulcsár Attila. A volt humánpolitikai helyettes államtitkár azzal indokolta az igazolvány kiállítását, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének több milliárdos sikkasztással vádolt ügyvezetője több alkalommal tárgyalt ott a pénzintézet képviseletében.
A Fidesz szerint a K and H brókercégének botránya mára elérte a kormányt is. Demeter Ervin közölte: a kabinetnek válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila a Miniszterelnöki Hivatalban és arra is, hogy milyen megbízást kaphatott, ami miatt szükség lehetett az állandó belépőre. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ennyi volt: eltűnt az Apple alkalmazásboltjából minden idők egyik legjobb iPhone-os játéka

Ennyi volt: eltűnt az Apple alkalmazásboltjából minden idők egyik legjobb iPhone-os játéka

Női kézilabda-Eb: legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Női kézilabda-Eb: legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Országgyűlés Hivatala: A házszabálynak megfelelően zajlott a túlóratörvényről szóló szavazás

Országgyűlés Hivatala: A házszabálynak megfelelően zajlott a túlóratörvényről szóló szavazás

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Fogynak a magyar nyugdíjasok

Fogynak a magyar nyugdíjasok

NER-cégek építhetnek lakóparkot a János-kórház fölé, 2 milliárdot kereshetnek vele

NER-cégek építhetnek lakóparkot a János-kórház fölé, 2 milliárdot kereshetnek vele