Tetszett a cikk?

A szocialista frakció tudni szeretné, hogyan és kitől jutott a Magyar Nemzet című napilaphoz a jelenleg Bécsben őrizetben lévő Kulcsár Attila személyes irata. A napilap főszerkesztője szerint az MSZP "lábbal tiporja a sajtószabadságot".

Az MSZP képviselőcsoportjának közleménye szerint az néhány óra alatt kiderült, hogyan és kitől szerzett parlamenti belépőt a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila. Arra viszont nincs válasz, hogy távozása előtt Kulcsár Attila meglátogatta-e némely fideszes politikusokon kívül a Magyar Nemzetet is, személyesen adta-e át a Magyar Nemzetnek az okmányt, vagy pedig a Fidesz frakcióvezetőjének, esetleg másoknak adott iratokat, akik azt a hozzájuk közel álló laphoz juttatták.
"Az MSZP nem először avatkozott be a sajtó életébe, ezúttal pedig lábbal tiporta a sajtószabadságot" – reagált a képviselőcsoport közleményére Liszkay Gábor, a napilap főszerkesztője. A belépő "levélben, általam ismeretlen feladótól" érkezett - mondta Liszkay, aki más iratokat "egyelőre nem" kapott. A főszerkesztő közölte, amikor a belépő a szerkesztőséghez került, levélben haladéktalanul értesítette Kiss Péter kancelláriaminisztert a történtekről, és most várja a választ arra vonatkozóan hogy, mi legyen a további sorsa az igazolványnak. "Ha az MSZP-nek a Kulcsár-ügyben valóban az igazság kiderítése lenne fontos, akkor a Magyar Nemzetet nem támadnia és gyanúsítania kellene, hanem sokkal inkább köszönetet mondani lapunknak" - jelentette ki Liszkay.
A miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter korábban vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítsék: milyen körülmények között kapott állandó belépőt a kancellária épületébe Kulcsár Attila. A volt humánpolitikai helyettes államtitkár azzal indokolta az igazolvány kiállítását, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének több milliárdos sikkasztással vádolt ügyvezetője több alkalommal tárgyalt ott a pénzintézet képviseletében.
A Fidesz szerint a K and H brókercégének botránya mára elérte a kormányt is. Demeter Ervin közölte: a kabinetnek válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila a Miniszterelnöki Hivatalban és arra is, hogy milyen megbízást kaphatott, ami miatt szükség lehetett az állandó belépőre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró