Tetszett a cikk?

A korábbi tervekkel szemben elképzelhető, hogy mégsem emelkedik ősztől a távfűtés általános forgalmi adója (áfa) a jelenlegi 12 százalékról 23 százalékra - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester szerdán.

"A kormány megfontolja és várhatóan nem fogja megtenni ezt a lépést, reményeim szerint" - fogalmazott Demszky. Az SZDSZ-es városvezető a 800 ezer budapestit érintő ügyben mások mellett megbeszélést kezdeményezett a pénzügyi és a gazdasági miniszterrel, és a koalíciós frakcióvezetőkkel, s a kérdésről csütörtökön tárgyalni fog Medgyessy Péter miniszterelnökkel is - közölte.
Az InfoRádió tudósítása szerint a már elfogadott 8-9 százalékos áremeléssel együtt akár 20 százalékkal is emelkedhet a távfűtés ára idén, ha a kormány mégis megemeli a szolgáltatás adótartalmát. A fővárosban egyébként nem emelkedett a távfűtés ára az elmúlt két évben, de az Index beszámolója szerint az idei emelés sok felhasználót kényszeríthet a gázfűtésre való átállásra. A Fővárosi Távhőszolgáltató Rt. számára a hálózatról lekapcsolódó háztartások elvesztése lakásonként akár 60 000 forintos veszteséget is okozhat évente, teszi hozzá az Index.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Japán azt kéri Kínától, hogy hagyjon fel az anális koronavírustesztekkel

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?