Tetszett a cikk?

Mádl Ferenc hétfőn hivatalában fogadta Szász Károlyt; a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke az általa kezdeményezett találkozón a PSZÁF megalakulása óta eltelt időszak munkájáról, eredményeiről és gondjairól tájékoztatta az államfőt.

A Köztársasági Elnöki Hivatalnak a megbeszélést követően kiadott közleménye szerint a felügyelet elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy a PSZÁF munkáját olyan politikai támadások is érik, amelyek alkalmasak arra, hogy rombolják az állampolgároknak a független pénzfelügyeleti szervezet munkájába vetett bizalmat. Szász Károly hangsúlyozta, hogy a felügyelet a törvényi előírásoknak megfelelő szakmai munkát folytat.
A találkozón elhangzott, hogy Európában is fontos követelmény és elvárás a pénzintézetek feletti, a politikai érdekektől és befolyástól mentes ellenőrzés. Mádl Ferenc a közlemény szerint hangsúlyozta: figyelemmel kíséri a PSZÁF működését és bízik abban, hogy a szervezet a jogállamiság feltételei között zavartalanul végezheti szakmai munkáját.
A találkozóra azt követően került sor, hogy a hét végén tovább folyt a PSZÁF elnökének esetleges menesztése körüli politikai vita. Pokorni Zoltán a Fidesz és az MDF közös vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy összefüggést lát a miniszterelnök Szász Károly leváltására vonatkozó kijelentése, illetve a Medgyessy Péter által korábban vezetett Inter-Európa Banknál a PSZÁF feljelentése alapján kezdődött nyomozás között. Gál J. Zoltán kormányszóvivő visszautasította a fideszes politikus állítását. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás

„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány

„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány