Tetszett a cikk?

Törvénymódosítást kezdeményez a fővárosi önkormányzat, hogy januártól, a jelenleg erre előírt 170 nap helyett, mindenütt 6 nap alatt irtsák ki az emberek millióinak életét megkeserítő parlagfüvet - jelentette be Demszky Gábor pénteken.

A főpolgármester elmondta, hogy a növényvédelmi törvény két szakaszának módosításával elérhetnék, hogy a jövőben eredményesebben védekezhessenek e gyomnövény ellen. Demszky Gábor közölte, hogy a jogszabály-módosításról tárgyalni fog a mezőgazdasági és a környezetvédelmi miniszterrel, valamint Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével is.
Hangsúlyozta, a parlagfű nem ismeri a közigazgatási határokat, és "pártállástól függetlenül mindenkit veszélyeztet". Ezért mindenkinek, a pártoknak éppúgy, mint az intézményeknek és az embereknek, küzdeniük kell az egészségünket veszélyeztető gyom ellen. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a fővárosi önkormányzat közel 10 éve, hatáskör hiányában is fellép a gyom ellen, s 100 milliókat költ annak irtására.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből