Tetszett a cikk?

Pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt elfogott, gyanúsítottként kihallgatott és őrizetbe vett egy szíriai állampolgárt a rendőrség - mondta el Garamvölgyi László ezredes csütörtökön.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Kulcsár Attila ellen indult büntetőügyben hallgatta ki a szíriai állampolgárt. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését a Fővárosi Főügyészségnél. Szintén pénzmosás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozó hatóság szerdán körözést rendelt el, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészi elfogatóparancsot adott ki a külföldön tartózkodó M. A. - ugyancsak szíriai állampolgár - ellen.
Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) pénzmosás elleni osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján beszámolt arról: Kulcsár Attila és társai a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztottak el. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt; általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakciók összege. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevés rá a pénz, hat megyében nincsen éjjel-nappali közfinanszírozott fogászati ügyelet

Kevés rá a pénz, hat megyében nincsen éjjel-nappali közfinanszírozott fogászati ügyelet

Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Ukrajna olimpiát rendezne

Ukrajna olimpiát rendezne