Tetszett a cikk?

Jövőre csökken a személyi jövedelemadó, kibővül az eva-kör, ám marad a 25 százalékos áfa, és nő a jövedéki, valamint a játékadó - ebben állapodtak meg az MSZP és az SZDSZ szakértői.

Megszületett a megállapodás az adócsökkentés ügyében - jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László, az MSZP és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken Tapolcán. Jövőre 25 százalékos marad az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa, emelkedik a jövedéki- és a játékadó, kiterjesztik az eva-kört, és a költségvetési intézményeknél 40 milliárd forintos megtakarítás várható - mondta Medgyessy Péter az MSZP-frakció pénteki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy az európai uniós csatlakozás után egyszerűsödik az áfa elszámolási rendszere, 2005-től pedig lényegében megszűnik az adóbevallási rendszer. Medgyessy Péter véleménye szerint az adóügyben kötött megállapodás megfelel az adócsökkentés követelményének, nem kell miatta módosítani a már megszavazott adótörvényt, és nem emeli a költségvetés hiányát. Kuncze Gábor üdvözölte a megállapodást, ami véleménye szerint stabilizálja a gazdaságot, és megalapozza a fenntartható fejlődést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót