Tetszett a cikk?

Nyoma veszett a Magyar Iszlám Közösség által Irakba küldött gyógyszereknek, ezért a közösség elnöke feljelenti a gyógyszerek iraki terjesztésével megbízott Al-Dulaimi Attila iraki-magyar állampolgárt. Közben a szervezet – a Magyar Honvédséggel együttműködve – újabb, huszonkét millió forint értékű segélyszállítmányt indít a közel-keleti országba.

Az új szállítmány az iraki al-hillahi katonai bázisra érkezik, ahonnan azt az iraki ideiglenes kormánytanács útmutatása alapján osztják ki a rászoruló kórházaknak. Közben a közösség megpróbálja kideríteni, mi lett az előző, júniusban eltűnt 60 millió forint értékű gyógyszersegély sorsa. A korábbi szállítmányról Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke elmondta: májusban kötöttek megállapodást az ellenzéki Iraki Független Kormány nevű szervezet elnökével, Al-Dulaimi Attilával. Al-Dulaimi Attila, aki iraki-magyar állampolgár, vállalta, hogy eljuttatja a szállítmányt bagdadi és ramadi kórházakba. Bolek szerint a szállítmány júliusban megérkezett Bagdadba, bár a megállapodással ellentétben a határon nem várták Al-Dulaimi megbízottai, így ott több mint egy hetet kellett várakozniuk a kamionoknak.
Bagdadban Al-Dulaimi apja vette át az 50 tonnányi gyógyszerszállítmányt és egy raktárban helyezte el. Azóta Al-Dulaimi Attila többszöri megkeresésre sem adott semmiféle információt a rakomány hollétéről, állítja a Magyar Iszlám Közösség elnöke. Bolek Zoltán augusztus elején feljelentést tett Al-Dulaimi Attila ellen, mert az "becsapta a közösséget" és "a gyógyszerekkel sajátjaként rendelkezett". Azonban a rendőrség – legalábbis az elnök tudomása szerint - bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. Bolek Zoltán elmondta: Al-Dulaimi Attilát korábban nem ismerte. Sajtófőnöke - Bolek régi barátja - mutatta be őket egymásnak, mikor segítséget keresett a szállítmány Irakba juttatásához. A rakomány eltűnését az iraki helyi rendőrségnél is bejelentették, ám eddig nem sikerült semmit kideríteni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Videó is van arról, ahogy Orbán a saját lábukon álló lányairól beszél

Videó is van arról, ahogy Orbán a saját lábukon álló lányairól beszél

Izgalmas új telefonnal jön ki a Google

Izgalmas új telefonnal jön ki a Google