Tetszett a cikk?

Nem működtem együtt semmilyen csoportfőnökséggel, a Népszavában megjelent dokumentumot nem írtam alá és sosem láttam, reagált a Magyar Rádió elnöke a napilap pénteki számában megjelentekre. Kondor Katalin kész alávetni magát az átvilágítóbírák vizsgálatának.

A Magyar Rádió elnöke a Népszava pénteki számában megjelent dokumentumról azt állítja: azt sosem látta. Kondor Katalin igyekezett leszögezni, hogy hasonló papírt nem írt alá, s semmilyen csoportfőnökséggel nem működött együtt. Közleményében megkéri az átvilágító bírákat, hogy minden róla szóló hiteles dokumentumot vizsgáljanak át és folytassák le az eljárást, amelyet követően készséggel áll a nyilvánosság rendelkezésére.
A Népszava először csütörtökön adott hírt Kondor Katalin állítólagos kémelhárító múltjáról, majd egy nap múlva jelentette meg a titkosszolgálati tevékenységet igazoló dokumentumot. A lap szerint a fotókópiaként közzétett iratok bizonyítják, hogy a Magyar Rádió Rt. elnöke 1974 februárja és 1983 augusztusa között beszervezett tagja volt a III-as főcsoportfőnökség kémelhárítással foglalkozó részlegének, "Vári" fedőnév alatt.
„Ilyen minősítésű iratot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára nem őrizhet és nem őriz” – adott választ pénteki közleményében az ezzel kapcsolatos megkeresésekre Gyarmati György, a levéltár főigazgatója. Gyarmati azt is hozzáfűzi: a közölt szigorúan titkos minősítésű irat - az abban olvasható évszámok okán is - kívül esik mind az eddig őrzött, mind pedig a közelmúltban átvett iratok időkörén; a Levéltár eddig az egykori állambiztonsági szolgálatok 1970 előtti visszaminősített anyagait vette át. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését