Tetszett a cikk?

Közel félmilliárd forintos kártérítési igényt nyújtott be pénteken az Összefogás az 5-ös út Mentén Élőkért - Dabasért Egyesület a közlekedési tárcához az „úton megnövekedett forgalomból adódó hátrányok ellentételezésére”.

A kártérítési igényről szóló dokumentum szerint az M5-ös autópályára kötött előnytelen koncessziós szerződés következtében a „túl drága autópályáról” a forgalom egy része az 5-ös útra zúdult, s ez 110 családnak okozott különböző mértékű károkat. Így az autók előidézte rezgések következtében megrepedeztek a házfalak, a szennyezett levegő miatt elpusztult növényeket pótolni kellett, a környezeti ártalom miatti megbetegedések keresetkiesést okoztak, illetve a gyógyszerek vásárlása is többletköltséget jelentett. Az összesített kárigény 411,5 millió forint.
Az Összefogás az 5-ös út Mentén Élőkért - Dabasért Egyesület elnöke, Bálintné Reiszki Ildikó szerint mérésekkel bizonyított, hogy a tiszta környezetre vonatkozó alkotmányos és emberi jogaikat az illetékes hatóságok megsértik, ingatlanjaikban és egészségükben súlyos vagyoni és nem vagyoni károkat okoznak. Az egyesület elnöke hozzátette: amennyiben a minisztérium elutasítaná kárigényüket, úgy peres úton kívánnakk érvényt szerezni a tárcával szembeni követeléseiknek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után

Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után

Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint Tapolcán

Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint Tapolcán