Tetszett a cikk?

A forint kedden délután 9,58 százalékon állt a sáv erős oldalán a bankközi devizapiacon, 46 bázisponttal erősebb helyzetben, mint hétfőn. A kereskedők szerint kedden már érezhetően nyugodtabb üzletmenet folyt a bankközi piacon, mint hétfőn, de még mindig két forintos széles sávban ugráltak az árfolyamok.

Az euróval 255,25/35 forinton kereskedtek, több mint egy forinttal gyengébben a hétfői 256,50/70 forintos záró jegyzésnél. A forint 8,98-9,69 százalék között ingadozott, az euró jegyzése 255-257 forint között mozogva kétszer is megjárta a 255 forintos szintet. Nyitáskor volt a leggyengébb a forint, a kilenc órakor közzétett szeptemberi inflációs adat kedvezőbb lett a vártnál, és ettől kezdve már nem erősödött 256 forint fölé az euró kurzusa.
A hétfői váratlan forintzuhanás okait továbbra is találgatja a piac. Járai Zsigmond jegybankelnök egy délelőtti tanácskozáson a fizetési mérleg pénteken közzétett magas hiányával magyarázta a londoni bankházak hétfői forinteladását. A piacon azonban inkább spekulációs üzletekről beszélnek, amiben az amerikai piacok hétfői zárva tartása miatti szűk likviditást használta ki a londoni JP Morgan és a Deutsche Bankház. A hét további részében a kereskedők szerint a piac tesztelni fogja az euró 254,50 forintos szintjét, de nem valószínű, hogy tartósan ott is marad. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

Derékig érő vízen is átmehet ez a kisbusz

Derékig érő vízen is átmehet ez a kisbusz

Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot

Megtette első "lépéseit" a hatalmas japán robot