Tetszett a cikk?

A Tocsik Márta által végzett tevékenységért 1996-ban féléves időtartamra 380 ezer forint fizetés járt volna, így az alperes által kapott 804 millió forintos sikerdíj fennmaradó összeget kamatokkal terhelve vissza kell fizetnie - mondta az ügyészség képviselője a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán.

Az ingatlanszolgáltatás illetve a gazdasági tevékenységet segítő egyéb szolgáltatás kategóriájába sorolható területeken a Tocsik Márta szerződés szerinti megbízásában szereplő féléves időtartamra 1996-ban kevesebb mint 380 ezer forint volt az átlagkereset – szólt az ügyészség indoklása a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán. A vád szerint Tocsik Márta által kapott a 804 milliós sikerdíj fennmaradó része kamatokkal együtt visszajár. Tocsik ügyvédje viszont arra mutatott rá, hogy az ingatlanügyletekben közvetítői tevékenységet végzők a gyakorlatban igényt tartanak részben az úgynevezett kötési, részben pedig a megtakarítási jutalékra, az ilyen ügyleteknél szokásos titoktartási kötelezettség miatt azonban ebben a körben igen nehéz lesz hiteles adatokat gyűjteni.
A Legfőbb Ügyészség az ÁPV Rt. és Tocsik Márta ellen indított polgári perben azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki az alperesek között 1996-ban kötött sikerdíjas szerződések érvénytelenségét és ennek megfelelően rendelkezzen a 804 millió forint visszafizetéséről. A Legfelsőbb Bíróság a perben korábban már jogerősen semmisnek mondta ki a szerződéseket, mert azok "jó erkölcsbe ütköznek", ám új elsőfokú eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot azért, hogy állapítsa meg ennek jogkövetkezményét, s mutasson rá, mennyi jár valójában Tocsik Mártának a 804 millió forintból, milyen érdemi munkát végzett, mik voltak az igazolt költségei illetve milyen volt a díjazás a közvetítői piacon 1996-ban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Újabb két teremből zárták ki az SZFE hallgatóit

Újabb két teremből zárták ki az SZFE hallgatóit