Tetszett a cikk?

Kondor Katalin közszereplő, mert az egyes fontos tisztségeket betöltő személyekről szóló törvény rendelkezik arról, hogy a Magyar Rádió elnökét át kell világítani - jelentette ki Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Az átvilágítási törvény értelmében a közrádió elnöke a közvéleményt formáló személyek közé tartozik. "Megbukik Kondor Katalin azon érve, hogy nem alakítja a politikai közvéleményt, hiszen pont azért világították át, mert közvéleményt formál" - hangsúlyozta Nyakó István, aki szerint a rádió elnökének két lehetősége van: vagy lemond tisztségéről, s akkor nem lesz közszereplő, vagy pedig vállalja, hogy közszereplő, mivel közvéleményt formáló személy.
Kondor Katalin közszereplő, mivel gyakran megjelenik a nyilvánosság előtt, közügyekben szerepel, és a közrádió elnöke - szögezte le a szóvivő. Kondor számos alkalommal szerepelt jobboldali rendezvényeken, többek között a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör ünnepén a budai Várban, Horváth Balázs MDF-es országgyűlési képviselő meghívására Veszprémben egy lakossági fórumon, valamint az Éjjeli menedék című televíziós műsor baráti találkozóján, a Magyarok Házában - mondta Nyakó.
A levéltári törvény értelmében a közszereplők állambiztonsági múltjára vonatkozó titkos iratok kutathatók, a nyilvánosság számára hozzáférhetők. A levéltár felszólítására az érintett személy nyilatkozhat, közszereplőnek tekinti-e magát, nyilatkozatát bíróságon lehet megtámadni. A Magyar Rádió elnökének nem áll szándékában ilyen nyilatkozatot tenni: "döntsön a bíróság" - mondta korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról