Tetszett a cikk?

Népszavazást tartanak a Nógrád megyei Keszegen november 16-án arról, hogy megépüljön-e a faluban a térségi hulladéklerakó - közölte a település polgármestere szerdán.

A napokban a helyi választók többsége még aláírásgyűjtéssel akarta elérni, hogy a képviselő-testület álljon el a népszavazástól, és határozatban mondjon nemet a hulladéklerakóra - mondta Keszeg polgármestere szerdán. Petrik Sándorné azt is hozzátette: a voksolás november 16-i megtartásáról az önkormányzat kedden, rendkívüli ülésen döntött.
A 99 Pest és Nógrád megyei települést érintő, 6,6 milliárd forintos fejlesztésre 3 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a beruházást koordináló Észak-Kelet-Pest Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás. Hertel László, a társulás elnöke korábban azt mondta: elvész a támogatás, amennyiben december végéig nem tudják kijelölni a leendő hulladéklerakó helyét. A tervezett beruházást már négy Pest megyei településen utasították el népszavazáson. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Marabu Féknyúz: Mi az a köztévé?

Marabu Féknyúz: Mi az a köztévé?

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó