Tetszett a cikk?

Az ellenjelölt nélkül induló Kiss Gyula, az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület jelöltje 1617 szavazatot kapott vasárnap, a megismételt demecseri időközi polgármester-választáson.

A választáson a szavazásra jogosult 3379 helyi lakos közül 1770 járult az urnákhoz, így a részvétel 52,38 százalékos volt - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzati hivatalának vezetője. Az október 19-ei szavazáson a részvételi arány 76 százalékos volt.A demecseri időközi polgármester-választás megismétlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság rendelte el különböző kampányszabálysértések miatt. A bíróság döntése után a másik jelölt, a fideszes Fáky Lászlóné - akire október 19-én 1024-en szavaztak - életveszélyes fenyegetésre hivatkozva visszalépett a választástól, így Kiss Gyula vasárnap egyedüli induló volt.A vasárnapi megismételt választáson napközben hat beadvány érkezett a helyi választási bizottsághoz, amely az összes kifogást elutasította. A kifogást benyújtók szóvá tették, hogy kérdésekkel zaklatták napközben a szavazókat, fenyegették őket, illetve szervezetten szállítottak több embert voksolni, valamint a választáson való részvételről akarták a helyieket lebeszélni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek