Tetszett a cikk?

A MIÉP is csatlakozott a Munkáspárt által a kórházak privatizációja ellen indított aláírásgyűjtő akcióhoz - jelentette be a párt vezetése. Az MSZP frakcióvezetője szerint a kórháztörvény nem az egészségügyi intézmények eladását jelenti, hanem friss források bevonását az ágazatba.

Az Alkotmánybíróság múlt hétfőn döntött arról, hogy a Munkáspárt, a Baloldali Front - Munkás Ifjúsági Szövetség és a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom megkezdheti az aláírásgyűjtést a kórháztörvény megsemmisítésére irányuló népszavazás kiírásáért. Az akcióhoz "minden politikai nézetkülönbségét félretéve" csatlakozott a MIÉP is – közölte utóbbi párt vezetősége.Az aláírásgyűjtéshez ugyancsak csatlakozó Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István elmondta: a köztestület a kórháztörvényt nem tartja elfogadhatónak, s az aláírásgyűjtés célja, hogy azt vonják vissza. Éger István, a MOK elnöke elmondta: a munkáspárti aláírásgyűjtéshez csatlakozva azt kívánják bizonyítani, hogy szervezetük politikamentes.A kórháztörvény nem a kórházak eladásáról, hanem arról szól, hogy a magyar egészségügybe így lehet legálisan pénzt áramoltatni, ezt a Munkáspártnak és a MIÉP-nek is látnia kell, ha figyelmesen elolvassák a jogszabályt – mondta pénteken Göndör István. Az MSZP frakcióvezető-helyettese a kórházak privatizációját ellenző aláírásgyűjtő akcióról elmondta: a Magyar Orvosi Kamarával minden kérdésben egyeztettek a törvényről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról