Tetszett a cikk?

A szomszédos ország külképviseletét az osztrák kormány megbízása alapján Sárdi Sándor, a Dunapack Rt. nyírségi gyárának igazgatója tiszteletbeli konzulként irányítja.

A konzulátus megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Sárdi elmondta: az osztrák külképviseleti hivatal három megyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg - kiterjedő hatáskörrel rendelkezik. A nyíregyházi konzulátus Ausztria hatodik magyarországi külképviseleti hivatala, hiszen Pécsett, Szombathelyen, Győrött, Szegeden és Székesfehérvárott is működik hasonló intézmény.A nyíregyházi tiszteletbeli osztrák konzul fő feladatairól közölte: támogatnia, segítenie kell az Ausztria és Magyarország közötti kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi, kulturális és tudományos kapcsolatok fejlesztését. (MTI)Az Osztrák Nagykövetség honlapja

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Angliában bezárták a vírushelyzetre átalakított koncerthelyszínt is

Angliában bezárták a vírushelyzetre átalakított koncerthelyszínt is

Alávág a Facebook a gődényeknek

Alávág a Facebook a gődényeknek

Csökkenhet a tesztkapacitás a hatósági ár miatt

Csökkenhet a tesztkapacitás a hatósági ár miatt