Tetszett a cikk?

Medgyessy Péter a jövőben nem kívánja bejelenteni, hol tölti magánprogramjait és szabadnapjait. A kormányfő közleményben reagált arra az általa "alaptalan híresztelésnek" nevezett hírre, amely szerint december végén ismét Kubába utazik szabadságra.

"Meggyőződésem, hogy a köztársaság minden polgárának, így a Magyar Köztársaság miniszterelnökének is joga van szabadidejét saját akarata szerint eltölteni" - írja a miniszterelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Csökken-e Medgyessy Péter népszerűsége decemberben?
A kormányfő "alaptalan híresztelésnek" nevezte a Népszabadság hírét, amely szerint december végén ismét Kubába utazik szabadságra. Medgyessy tavaly télen Kubában üdült, s miután hazatért a belpolitikai vitát kiváltó utazásáról, kijelentette: a jövőben, ha két napnál hosszabb időre külföldre utazik, azt nyilvánosságra fogják hozni.

Keddi közleményében azt írja: "Mondhatnám azt is, hogy a rám vonatkozó biztonsági előírások miatt nem kívánom közölni, hol töltöm a pihenőidőmet, de úgy gondolom, ez nem tükrözné azt az őszinte felháborodásomat, ami a magánéletemben történő vájkálás miatt alakult ki bennem."

Természetesen "ismeri a kötelességét" - írja a miniszterelnök -, s távollétében, a kialakult rend szerint helyettesítik a miniszterek, munkatársai bármikor elérhetik, és "ha szükség van rá, kész vagyok a köztársaság ügyeiben és érdekében, szabadságomat megszakítva, hazautazni. Azt azonban elvárom, hogy ugyanúgy jogom legyen a családi élethez és személyiségi jogaim megőrzéséhez, miként ahhoz minden polgárnak joga van" - fogalmaz Medgyessy Péter. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre