Tetszett a cikk?

Pinke Györgyöt, a gazdasági folyamatokat felügyelő alelnököt jelölte ki az MTV Rt. ügyvezetőjévé a közszolgálati médium közalapítványának kuratóriuma - jelentette be a hétfői rendkívüli nagykuratóriumi ülést követően Czeglédi László, a testület elnöke.

Pinke Györgyöt ügyvezető alelnöki megbízással ruházták fel, hogy "ő vigye tovább a televíziót mindaddig, míg elnököt nem sikerül választani" - mondta Czeglédi, aki szerint a kuratórium tudomásul vette, hogy a december 17-én lemondott Ragáts Imre MTV-elnök megbízása január 1-jével megszűnt. "Ez most már nem az a szükséghelyzet, ami volt december végén, de még mindig rendkívüli állapot van, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy bizonyos jogosítványaiban fokozottabb ellenőrzést gyakorol az alelnök felett" - fogalmazott.Czeglédi szerint a kuratórium egyetértett abban, hogy az elnökség az MTV Rt. ügyvezető alelnöke számára a szerződések megkötésének vagy felbontásának engedélyeztetését a médiatörvényben előírt 300 millió forintos határtól eltérően a nettó 50 millió forintos határig előzetes engedélyhez kösse.Pinke György, a frissen kinevezett ügyvezető alelnök a televízió működőképességének a fenntartását hangsúlyozta: ez szerinte magában foglalja az anyaggazdálkodást, a technológia karbantartását, a nyilvántartások kezelését, valamint a felkészülést a négy kiemelt sportesemény közvetítésére.A nagykuratóriumi ülésen tárgyaltak az elnöki pályázat kiírásáról és annak feltételeiről. A kuratórium csütörtöki elnökségi ülésén kívánják a pályázat konkrét szövegét megfogalmazni. "Eddigi tapasztalatunk szerint a pályázatok rendkívül szűkszavúak voltak, igazából nem pályázat volt, hanem felhívás; ezen szeretnénk változtatni" - jelntette ki Czeglédi. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír