Tetszett a cikk?

Lapértesülés szerint még január közepe előtt hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgatja ki az ügyészség Molnár Csabát, a K and H ügyében is nyomozó alezredest. A főügyész cáfol.

A fővárosi főügyész nem tud arról, hogy Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét hamarosan hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgatná ki az ügyészség. "Én ilyenről nem tudok, egyébként is folyik a nyomozás, nem lehet ezzel kapcsolatban semmit sem mondani. Egyelőre még nem is gyanúsított a Molnár Csaba, ki tudja, hogy egyáltalán gyanúsított lesz-e?" - mondta Sódor István fővárosi főügyész kedden.A Népszabadság értesülései szerint még január közepe előtt hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgatja ki az ügyészség Molnár Csaba alezredest, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét. A lap úgy tudja, hogy Molnár Csaba néhány alkalommal kis értékű ajándékokat fogadott el a szírektől, illetve egy vacsora alkalmával ő is megajándékozta őket márkás itallal. Rendőrségi források szerint az alezredes minden esetben jelentést írt a szírektől kapott ajándékokról.Sódor István december elején elmondta, hogy a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást abban az ügyben, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság is vizsgálta Molnár Csaba alezredes szerepét.A főügyész szerint a december 8-án indított nyomozásnak nincs gyanúsítottja. Mint mondta, megalapozott gyanú esetén lehet csak gyanúsítottról beszélni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s