Tetszett a cikk?

Az Európai Unió magyarországi nagykövete szerint az uniós gyakorlatban példátlan javaslatot tett Medgyessy Péter.

"Úgy gondolom, a legtöbben meglepődtek, akik hallották a magyar miniszterelnök tegnapi javaslatát az európai parlamenti választásokra való közös listaállításról. Nem tudok arról, hogy a múltban bármely tagország gyakorlatában lett volna példa erre" - mondta Jürgen Köppen, az Európai Unió magyarországi nagykövete a parlament integrációs bizottságának keddi ülésén. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez belpolitikai kérdés, amit nem kíván bővebben kommentálni.Medgyessy Péter hétfői országértékelő beszédében közös európai parlamenti listára tett javaslatot, amelyre az ellenzék és a kormányoldal fele-fele arányban jelölne politikusokat, annak érdekében, hogy az uniós tagságot az ország "összefogással kezdje". Szent-Iványi István, a testület szabad demokrata elnöke megjegyezte: a bizottság márciusra tervezi a miniszterelnök, illetve az európai parlamenti listavezetők meghívását, ahol erről a kérdésről is szó eshet majd. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás